Dit keer doe ik het echt

Online workshop Zenvol schrijven over goede voornemens

Maak jij ook elk jaar dezelfde goede voornemens? Dan wordt het tijd om er eens nieuwe aandacht aan te besteden. In de driedelige online workshop Zenvol schrijven over goede voornemens, onderzoek je al schrijvend jouw voornemens voor 2021. In schrijfoefeningen waarin zen nooit ver weg is, ga je tegelijkertijd na  wat je zoal afleidt. Wat zegt dat over je voornemens en over de doelen die je – wellicht onbewust – nog meer hebt? Hoe ga je met die afleiding om? En hoe kom je tot voornemens die je daadwerkelijk tot uitvoer brengt?

Voor wie?

De workshop is de moeite waard voor iedereen die graag schrijft en die moeite heeft om goede voornemens waar te maken: professionele schrijvers, hobby-schrijvers, studenten maar bijvoorbeeld ook ondernemers en anderen die als gevolg van het corona-virus op zoek moeten naar een nieuwe richting in hun werk en leven.

Programma

In de eerste les verken je je goede voornemens en wat je tot nu toe afleidde bij de uitvoering daarvan. Op de tweede ochtend (her-)formuleer je ze zo aandachtig, ambitieus en realistisch mogelijk. Als het nieuwe jaar even onderweg is blikken we terug op wat het werken aan je goede voornemens tot nu toe heeft opgeleverd en pas je deze zo nodig verder aan.

Over de leraar

AnAnke Weltenke Welten werkte jarenlang als freelance journalist. In 2016 startte zij meditatiecentrum Zen.nl Dordrecht en geeft zij cursussen zenmeditatie. Inspiratie voor de schrijfaandachtstrainingen Zenvol schrijven put zij uit haar schrijfervaring en zen, maar ook uit haar levenslange zoektocht naar evenwicht tussen focus en afleiding. Zij geeft ook trainingen Schrijven met Aandacht, over omgaan met afleiding bij het schrijven en zo vergroten van het schrijfplezier.

 

Praktisch

Waar: online, dus iedereen kan meedoen.

Wanneer:  drie zaterdagochtenden, van 9.30 tot 11.45 uur:

7 november 2020

12 december 2020

13 februari 2021

Kosten: €145,-

Mail voor meer informatie of meld je hieronder direct aan.