Over Anke Welten

Deze pagina vind ik eerlijk gezegd het lastigst om te schrijven. Want ja, wie ben ik eigenlijk? Vrouw, geboren Rotterdamse maar opgegroeid in Hellevoetsluis en ook aardig thuis in Buenos Aires en Dordrecht. Sinds 2013 getrouwd met Erwin, die ik in 2009 leerde kennen. Ik houd van dansen en van wandelen, dagenlang, fietsen, dagen- of wekenlang, in de natuur, in de stad, in bekende en onbekende streken. Jarenlang werkte ik als freelance journalist en was mijn antwoord op de vraag: “ik ben journalist.” Schrijvend journalist, om precies te zijn, schrijvend over Rotterdam, gezondheidszorg en welzijn, een korte maar ingrijpende periode over Argentinië en, de laatste periode dat ik veel schreef, over mijn persoonlijk ervaringen met ADD, in mijn blog Add en Anke.

In 2017 lastte ik een pauze in in mijn journalistieke werk, zonder enig idee hoe lang die zou duren. Een klein jaar daarvoor, had ik samen met Erwin ons eigen meditatiecentrum opgericht, Zen.nl Dordrecht. Sindsdien geef ik cursussen zenmeditatie, met veel plezier. In diezelfde tijd, kreeg ik mijn handen vol met mantelzorg. Mediteren en het lesgeven daarin, gaf me een nieuwe kijk op de manier waarop ik tot dan toe in mijn werk had gestaan. Ik verruilde mijn journalistieke werk – ooit mijn ziel en zaligheid en vaak een aanslag op mijn gezondheid en sociale leven – voor bijbanen simpelweg gericht op brood op de plank. Nu mijn privéleven in een rustiger vaarwater zit, voel ik weer zin en ruimte om mijn schrijf- en gerelateerde talenten in te zetten voor het doel waar het me allemaal ooit om begonnen was: mensen met elkaar  verbinden en zo de wereld mooier maken.

Ondertussen groeit en bloeit Zen.nl Dordrecht rustig voort.