ADD&ANKE

Een bijzonder project met Anke Welten in de hoofdrol, samen met haar toenmalige alter ego Add.

Begin 2014 suggereerde een psycholoog dat Anke Welten ADD zou hebben, de rustige variant van “aandachtsstoornis” ADHD.  Die suggestie, een jaar later gevolgd door een officiële diagnose, inspireerde haar tot een zoektocht naar wat haar helpt om beter om te gaan met Add, zoals zij haar eigenaardige metgezel doopte.

Zij startte de blog en website Add&Anke. De blog maakte deel uit van die zoektocht. Aanvankelijk bedoeld om te laten zien wat zij leerde tijdens de intensieve NLP-training  Effectief met AD(H)D bij het ADHD Centrum in Delft, groeide de blog uit tot bron van herkenning, inspiratie, troost en informatie voor veel mensen met en zonder AD(H)D.

Een van de uitkomsten van de zoektocht, was dat Anke in 2016 een meditatiecentrum opzette en zenleraar werd. ADD werd steeds minder een thema in haar leven. Daarmee kwam de blog (voorlopig?) ten einde.

Als inspiratiebron leeft Add&Anke voort in de zen-schrijftrainingen die zij verzorgt, trainingen waarin zij deelnemers helpt om schrijf-spelenderwijs hun aandacht te scherpen en zichzelf beter te leren kennen.