Over Anke Welten

Iedereen heeft een verhaal. Ik versta de kunst naar verhalen te luisteren en ze op te tekenen, op een manier waarvan de betrokkene vaak zegt: ‘Het is precies zoals je schrijft, al had ik het nooit zo kunnen verwoorden.’​ Ik doe dat regelmatig voor het vakblad Zorg+Welzijn en regionale dagbladen, maar ook voor uiteenlopende andere tijdschriften en kranten en voor organisaties in de wereld van welzijn en zorg.

Sinds een paar jaar breng ik mijn persoonlijke verhaal naar buiten op de blogsite Add&Anke. De Add in het bloggende duo, concentratiestoornis ADD, zit me weliswaar regelmatig in de weg, maar heeft me ook geleerd te improviseren en altijd te blijven zoeken naar creatieve oplossingen en de ‘handigste omweg.’​ Zenmeditatie is daarbij zo’n belangrijk hulpmiddel en zo’n een inspiratiebron, dat ik in opleiding ben tot zenleraar en dit jaar, met mijn man Erwin Wesseling en Hanneke Dijkman een vestiging opende van de landelijke organisatie Zen.nl in Dordrecht.

De ervaring die ik al zoekende heb opgedaan, deel ik met veel plezier in workshops en trainingen Schrijven met Aandacht en als zen- en mindfulnesstrainer.

Of het met mijn eigen omwegen te maken heeft of niet, ik houd erg van verhalen van mensen die eveneens omwegen bewandelen. En van de verhalende journalistiek. Sinds 2011 probeer ik waar het kan vanuit die traditie te schrijven: waargebeurde verhalen die lezen als een spannend verhaal. Laten de spannendste verhalen nu toch meestal gaan over mensen wiens leven via omwegen verloopt….

Specialiteiten:
– gezondheidszorg en welzijn (‘het sociale domein’)
– zen, mindfulness, levensbeschouwing
– schrijven
– ADD en ADHD
– beperking als kracht
– levensverhalen
– verhalende journalistiek
– Rotterdam
– Argentinië
– multiculturele samenleving
– ontwikkelingssamenwerking