Welkom! en De kracht van het kleine verhaal

Eerlijk is eerlijk, ik heb er wel eens pronkstuklacherig over gedaan, ‘mijn’ rubriek in het AD Rotterdams Dagblad, Pronkstuk. ‘Mijn’ tussen aanhalingstekens omdat ik hem om de week schrijf en hij dus ook van collega-freelance journalisten is. Zo klein, zo simpel, zo ‘wat stelt het nou helemaal voor?’.

Daar ben ik helemaal van terug. Ik houd van het Pronkstuk, zoals de mensen die ik in die rubriek portretteer houden van het onderwerp waar ze mij in kleuren en geuren over vertellen. Soms trots, vaak bescheiden. Laten dat nu vaak de mooiste verhalen zijn. Verhalen waarin het kleine voor het grote staat. Zoals Peter Beniest over zijn zelfgemaakte ouderwetse timmerwerkplaats in miniatuur en Kees Strijk over zijn kopie van Picasso’s Het hoofd van de Harlekijn, een van de zeven schilderijen die in 2012 werden gestolen uit de Rotterdamse Kunsthal en later door hem gekopieerd. Beide verhalen gaan ook over eigenzinnigheid, geduld, doorgaan na tegenslag, vakmanschap, toewijding en schoonheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *